Lägg mandlarna till fyllningen i mycket kallt vatten över natten.
Fördeg
Allt blandas väl i ca 5 minuter.
Låt ligga i ca 30-40 minuter till första bubblan.
Deg, fortsättning
Tillsätt socker, salt och mjöl.
Knåda degen i ca 15 minuter.
Tillsätt sedan det rumstempererade smöret och blanda in ca 5 minuter.
Låt degen vila ca 1 timme.
Väg bullarna, ca 70 gram/styck, forma dem runda.
Låt sedan bullarna jäsa ca 3,5 timmar under duk.
Baka sedan i 210 grader i ca 10 minuter.
Fyllning
Mixa blötlagda mandlar och råsocker i en mixer till mandelmassa (eller använd 500 g färdig mandelmassa) därefter tillsätts vaniljkräm och kardemumma samt vaniljstång och blanda väl, så inga klumpar bildas.
Klipp upp ett hål i bullen.
Spritsa sedan i mandelfyllning.
Servering
Vispa 1 liter grädde.
Spritsa sedan vispad grädde på bullen och toppa med lock. Sikta florsocker på bullen.