Smula ner jästen i en degbunke, häll över mjölken (ljummen om du vill att degen ska jäsa fort, annars kall) och rör tills jästen lösts upp.
Blanda de torra ingredienserna och häll allt i degbunken.
Klicka även ner det mjuka smöret.
Arbeta ihop till en deg och knåda den ordentligt, gärna 5-10 minuter i en köksassistent eller för hand.
Låt degen jäsa övertäckt i minst 40 minuter.
Fyllning
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Kavla ut degen till en stor rektangel.
Bre på fyllningen.
Vik ihop degen i ett så kallat treslag på längden: först viker du över den ena tredjedelen, och därefter viker du över den andra tredjedelen ovanpå den första.
Skär degen i remsor, knappt 2 cm breda. Vira ihop degremsorna till knutar och lägg bullarna med jämna mellanrum på bakplåtspappersklädda brickor eller skärbrädor.
Plasta in och sätt in i frysen.
Sockerlag
Koka ihop socker och vatten och låt svalna.
Ta ut bullarna i god tid innan de ska gräddas och låt dem jäsa.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 8-10 minuter.
Pensla bullarna med sockerlagen och strö över kardemummasockret.