Separera din äggvitor och äggulor med hjälpen av enbart äggskalet. Undvik kontakt mellan dina fingrar och äggvitorna! Det är jätte viktigt... Fingerfett indrar bildningen av albuminnätet under vispningen!
Stoppa gelatinbladet in i kallt vatten.
Börja vispa äggvitorna långsamt och med jämt hastighet tills de börja kännas fluffiga i en assistant.
Häll över några droppar citronjuice
Strö över sockret väldigt långsamt: Som ett regn.
Ta bort gelatinbladet från vattnet och mikra den några sekunder (eller allt vattenbad) tills den blir helt flyttande.
Häll det flytande gelatinet över marängen under lagom vispning.
Spritsa marängen på mördegsbitarna och ställ de in i frysen under 1 timme.
Mördeg
Sila det kylskåpskalla smöret med mjöl, salt och socker mellan händerna tills du får en sandliknande konsistens. Observera att det ännu inte ska få en slät degkonsistens.
Tillsätt äggen och blanda till en omogen deg.
Plasta in och låt vila i kylen i några timmar.
Kavla mördegen tunt och stansa ut små runda bitar.
Lägg mördegsbitarna på en plåt med smörpapper på och baka på 200 grader tills de har blivit gyllenbruna.
Montering
Ta ut marängerna från frysen och doppa i smält choklad. Låt torka.