Sockerkaka med inlagd saffran

Sockerkaka med saffran och äpple
Foto: tv4
Sébastien Boudet
Sébastien Boudet

Sockerkaka med inlagd saffran

9 ingredienser

Sockerkaka bakad på mandelmjöl och smaksatt med saffran som lagts in i cognac, vodka eller rom . Vanlig saffran ersätts här av ungefär 10 gram inlagd saffran.

Inlagd saffran

Ingredienser

  • 250 g smör, rumstempererat
  • 200 g strösocker
  • 60 g äggula
  • 150 g ägg
  • 175 g vispgrädde
  • 90 g mandelmjöl
  • 165 g lantvetemjöl
  • 5 g bakpulver
  • 10 g inlagd saffran (eller 0,5 g vanlig saffran)

Gör så här

  1. Vispa ihop smöret och sockret fluffigt.
  2. Sikta över mjöl/mandelmjöl/bakpulvret över och blanda ihop med en slickepott.
  3. Häll i äggulorna, ägg och grädden och fortsätt blanda försiktigt med slickepotten.
  4. När smeten har blivit slät och fint, blanda in saffranen.
  5. Häll smeten i 2 smörjade sockerkaksformar och baka på 175 grader i ungefär en timme.