Chokladhjärtan

Chokladhjärtan
Foto: Therésia Erneborg
Therésia Erneborg
Therésia Erneborg

Chokladhjärtan

Av: Therésia Erneborg

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

Söta saker-bloggaren Therésia bjuder på hjärtan att ge till någon du tycker om.

Therésia bjöd även på
Kakmix - en perfekt present
Polkagristryffel

Ingredienser

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör, rumsvarmt eller flytande

Dekorera ev med

  • strössel (eller färgglatt socker)

Gör så här

  1. Blanda alla de torra ingredienserna.
  2. Arbeta sedan samman med smöret.
  3. Låt degen vila inlindad i plastfolie i kylskåpet i cirka 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Kavla sedan ut tunt och ta ut hjärtformade kakor med pepparkaksmått.
  6. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  7. Dekorera eventuellt med strössel eller färgglatt socker.
  8. Grädda i cirka 10 minuter.