Bakad purjolök med getost, honung, timjan och pinjenötter

Tommy Myllymäki 2024 KM

Bakad purjolök med getost, honung, timjan och pinjenötter

6 ingredienser

30 m

Ät som en enkel vegetarisk förrätt eller servera som huvudrätt med en bit kött eller kanske ugnsbakad lax.

Maya Samuelssons dryckestips:
Nanny State (nr 1947) Alkoholfri öl, Storbritannien, Skottland. BrewDog

Ingredienser

portioner
  • 1 purjolök
  • 2 msk färsk timjan (plockad)
  • 100 g getost
  • flingsalt
  • 50 g pinjenötter, rostade
  • 2 tsk honung

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Ansa purjolöken lätt, men låt roten var kvar. Skär ett snitt på längden, men låt det inte igenom helt. Tvätta ordentligt.
  3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka purjolöken i 20 minuter, tills den är mörk och mjuk. Plocka ev. bort det yttersta skalet.
  4. Låt vila i 10 minuter.
  5. Skär purjolöken på mitten, så den delas hela. Strössla på getost, pinjenötter, honung. Krydda med timjan och flingsalt.