Nötfärsbiffar med fetaost, oliver och fransk senap

Ola Lauritzson

Nötfärsbiffar med fetaost, oliver och fransk senap

10 ingredienser

Nötfärsbiffar med fetaost, mycket smak och helt GI-rätt.

Här hittar du en GI-vänlig matsedel för två veckor, lunch och middag.

Ingredienser

portioner
  • 600-800 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 10 oliver
  • 200 g fetaost
  • 1 msk dijonsenap
  • 5 soltorkade tomater, i olja
  • 1 ägg

Till servering

  • cottage cheese
  • sallad

Gör så här

  1. Hacka och bryn löken och vitlöken i snabbt.
  2. Blanda löken i färsen.
  3. Smula ner fetaosten, skurna oliver, klippta torkade tomater och ägget.
  4. Rör runt färsblandningen till jämn smet.
  5. Stek biffar i rapsolja eller smör på bägge sidor.
  6. Salta och peppra efter smak.
  7. Servera med grönsallad och keso.