GI-snittar på endiveblad

GI-snittar på endiveblad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Ola LauritzsonUlrika Davidsson porträtt
Ola LauritzsonUlrika Davidsson porträtt

GI-snittar på endiveblad

18 ingredienser

20 min

Ställ fram ett fat med krispiga endivesnittar till drinken! Här kommer tre förslag på läckra rörör.

Ingredienser

portioner
  • 4 endiver

ädeloströra med rostade sesamfrön:

  • 100 g Kvibille ädelost
  • 2 msk grädde
  • 1 päron, i bitar
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 200 g skalade räkor
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 msk dill, hackad
  • färskpressad citronsaft (efter smak)
  • salt
  • peppar
  • 2 avokador
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tomat, hackad
  • salt
  • peppar
  • furikakekrydda (finns i hälsokosten)
  • alt rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Ädeloströra med rostade sesamfrön: Smula ädelost i en skål, häll på grädden och blanda till en röra.
  2. Fördela röran på endiveblad och dekorera med små päronbitar och rostade sesamfrön.
  3. Skagenröra: Hacka räkorna och blanda med resten av ingredienserna i en skål.
  4. Fördela röran på endiveblad och dekorera med en dillkvist.
  5. Avokadoröra med furikakekrydda: Dela avokadon och ta bort kärnan. Mosa köttet.
  6. Dela tomaten och ta bort kärnhuset. Hacka tomatköttet i små bitar och blanda med avokadomoset.
  7. Pressa en vitlöksklyfta i avokadoröran och smaka av med salt och peppar. Fördela röran på endiveblad och strö på furikakekrydda eller rostade sesamfrön.