Skala och hyvla löken tunt. Gärna på mandolin. Blanda samman ättika, socker och vatten i en skål och lägg ner löken. Låt stå i kyl i 60 minuter, men gärna längre.
Rotselleripuré
Skala och tärna rotselleri. Lägg ner sellerin i en kastrull, tillsätt grädde och vatten och låt koka under lock på svag värme tills rotsellerin är mjuk.
Plocka ut rotsellerin ur kastrullen och mixa slät. Späd med kokvätskan till önskad konsistens. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Grönkålschips
Sätt ugnen på 150 grader. Riv grönkålsbladen från stjälkarna och massera in olja. Krydda med salt och rosta i ugnen i ca 15 minuter.
Ölfriterad halloumi
Fyll en kastrull eller stekpanna med höga kanter med olja. Hetta upp till 160 grader.
Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt. Slå över ölet i omgångar och vispa till en slät smet.
Halvera halloumiostarna och vänd i ca 0,5 dl vetemjöl. Vänd sedan i frityrsmeten och sänk sedan ner en bit i taget i oljan. Fritera i ca 3 minuter eller tills de är gyllene och fina. Ta upp halloumin med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.