Omelett med rostad majs och grön ärtsallad

koket.se
Omelett med rostad majs och grön ärtsallad
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Omelett med rostad majs och grön ärtsallad

15 ingredienser

30 min

Snabbt och enkelt med omelett! Här med rostad majs i smeten och en ljummen sallad på råstekta färska bönor och ärter till.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 8 ägg
  • 2 majskolvar, kokta (eller 1 stor burk majskorn)
  • 1 rödlök (stor)
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • salt

Sallad

  • 150 g sockerärtor
  • 150 g haricots verts
  • 150 g salladsärtor
  • 3 msk färsk dill, finskuren
  • 2 msk färsk mynta, finskuren
  • 2 msk olivolja
  • 5 cm färsk pepparrot
  • citronsaft
  • salt

Gör så här

  1. Skär bort majsen försiktigt från kolven. Skala och skiva löken tunt.
  2. Stek majskornen på hög värme tills de poppar till lite och fått fin färg i smöret i en stekpanna. Tillsätt löken och stek någon minut till.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Häll smeten över majs och lök. Rör runt lite försiktigt. Lägg på ett lock och tillaga tills omeletten stannat.
  4. Hacka örterna. Stek sockerärtor, haricots verts och salladsärtor snabbt i oljan. De ska få lite färg men behålla sin krispighet.
  5. Vänd ned de hackade örterna. droppa på citronsaft och salta.
  6. Servera de frästa grönsakerna med omeletten. Riv över pepparrot.

Glöm inte att matsortera rester från ägg och grönsaker för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda omelett. /Köket-redaktionen