Härlig omelettrulle fylld med hummus, paprikamarinerad kyckling och krispiga tillbehör. Perfekt att ta med på picknick! Både mättande, enkelt och gott.
Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar i en bunke. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm stor. Häll ut äggsmeten och grädda mitt i ugnen i 200°, 6–8 min.
Vänd upp omeletten på ett bakplåtspapper (som en rulltårta) och låt svalna under papperet.
Paprikamarinerad kyckling
Koka upp vatten med kycklingbuljong i en kastrull. Lägg i kycklingfiléerna och koka under lock ca 10 min till en innertemperatur på 70°. Lyft upp och låt kallna.
Skär kycklingen i bitar eller dra isär den. Blanda sedan kycklingen med tahini och paprikapuré. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör
Koka upp quinoan enligt förpackningens anvisningar.
Bryt broccoli och blomkålen i bitar, fräs bitarna på hög värme i lite olja. Tillsätt vatten och juicen från limen. Låt koka i ca 5 minuter eller tills att vattnet kokat bort.
Strimla rödkål och dela tomaterna i halvor. Hacka dillen och löken grovt.
Servering
Bred kycklingröran försiktigt på omeletten. Fördela den kokta quinoan över. Klicka sedan på hummus, strö på marinerade broccoli och blomkål, rödkål och tomater, toppa med lök, dill och sesamfrön. Rulla ihop med hjälp av papperet från långsidan och skär i bitar. Garnera med dill. Dela.