Öppen ravioli med pocherat ägg och mortadella

Öppen ravioli med pocherat ägg och mortadella
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Öppen ravioli med pocherat ägg och mortadella

6 ingredienser

20 m

Tinas goda förrätt med pocherat ägg, mortadella och spenat under ett pastatäcke. Toppa med riven Västerbottensost.

Ingredienser

portioner
  • 2 färska lasagneplattor
  • 4 ägg
  • 8-10 skivor mortadella
  • 35 g babyspenat
  • olivolja
  • 30 g Västerbottensost

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en vid djup stekpanna eller sauteuse.
  2. Knäck upp äggen i fyra koppar. Dela pastaplattorna på hälften.
  3. Koka upp vattnet och ställ åt sidan, stjälp försiktigt ner äggen och låt sjuda i 4 minuter. Ta upp äggen med en hålslev och lägg på en tallrik.
  4. Lägg i pastan och koka den 3 minuter, avsluta med att lägga i mortadellan och spenaten i 10 sekunder och ta upp direkt!
  5. Lägg upp äggen på tallrikar, toppa med mortadellan. Fördela ut spenaten och lägg på pastan som ett lock över anrättningen. Salta och peppra.
  6. Riv över västerbottensost och ringla lite olivolja runt om.