Oreo-tiramisu

Oreo-tiramisu NY
Foto: Köket.se

Oreo-tiramisu

8 ingredienser

30 min + tid i kyl

En helt fantastisk krämig tiramisu där lagren består av Oreokakor och den klassiskt lena tiramisu-krämen. Definitivt godare än klassikern!

Baka med Oreo!
Oreo orginal kakor

Baka med Oreo!

Den ikoniska Oreo-kakan är en storfavorit att baka med.

Läs mer

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 100 g strösocker
  • 1,5 dl kaffe (bryggt)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 450 g mascarpone, rumsvarm
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 förp Oreo original

Till topping:

  • 2 msk kakao, att pudra med
  • Spara några Oreos till dekoren

Gör så här

  1. Smält sockret tillsammans med äggulorna i en skål över ett vattenbad. Vispa i cirka 7-8 minuter tills sockret har smält. (Vill du pastörisera dina ägg låter du temperaturen gå upp till 70 grader, då dör eventuella bakterier. Alldeles för hög värme gör att gulan koagulerar). Ta bort från plattan och låt svalna något.
  2. Vispa mascarponen och vaniljpulvret lite fluffigt med en elvisp. Vänd ner mixen av äggulorna och ställ åt sidan.
  3. Vispa grädden i en egen bunke. Vispa tills grädden är fluffig men inte formar hårda toppar. Vänd försiktigt ner grädden med mascarponen.
  4. Häll upp det bryggda kaffet i en liten skål. Vänd Oreokakorna snabbt i kaffet. (Låt dem inte ligga i kaffet - de spröda kakorna luckras snabbt upp!)
  5. Lägg Oreokakorna i botten av en lite mindre gratängform. Varva nu kaffedoppade Oreokakor med ett lager mascarponegrädde. Beroende på djupet och storleken på din form så brukar det bli 2-3 lager kakor. Avsluta med ett lager mascarponegrädde.
  6. Täck gratängformen med plastfolie. Ställ in i kyl minst 3-4 timmar eller gärna över natten. Ta ut och dekorera med kakopulver och några Oreokakor och smulor på toppen.