vatten (se mängd i anvisningarna på förpackningen)
2 kycklingbuljongtärningar
3 msk olivolja
0,5 citron
salt
svartpeppar
Valnötsfyllda dadlar med yoghurt
8 dadlar
8 valnötter
4 dl turkisk yoghurt
Gör så här
Linssoppa
Tvätta linserna i ca 20-30 min, sortera ut svarta linser. Hacka löken och fräs den tillsammans med linserna under konstant omrörning. När linserna blir gula, tillsätt gurkmeja & curry och slå på vatten så att det täcker linserna med 5 cm i kastrullen.
Tillsätt kycklingbuljongtärningarna och låt koka i 30 min. Tillsätt olivolja och sänk till medel-låg värme. Låt puttra i ca 15 min.
Smaksätt med citronsaft och smaka av med svartpeppar och salt.
Valnötsfyllda dadlar med yoghurt
Halvera dadlarna och kärna ur. Ersätt kärnorna med valnötshalvorna och servera med en skål turkisk yoghurt.