1 msk päron, skalat och skuret i små bitar (typ Anjo)
Servering
4 skivor Orranäs chèvrerulltårta
färsk citronmeliss
Gör så här
Värm ugnen till 200 grader.
Dela en tredjedel av pinjenötterna på längden och finhacka resten. Rosta sesamfrön i 200 grader några minuter.
Blanda matfett, nötter, socker, honung och sesamfrön i en kastrull och värm försiktigt.
Tillsätt mjölk och mjöl när fettet har smält. Låt sjuda 1-2 minuter. Tillsätt därefter rivet limeskal.
Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar ca 1 tsk per kaka. Lämna ordentligt med mellanrum emellan så att inte flarnen flyter ihop under gräddningen.
Grädda flarnen mitt i ugnen i 200 grader varm ugn i 5-6 min eller tills de fått färg. Låt svalna på plåten.
Chili- och pärondressing
Blanda samma alla ingredienser, låt stå och dra i ungefär en timme så att chilismaken kommer fram.
Servering
Placera getostskivorna på en tallrik, ringla lite av dressingen runt om och garnera med pinjenötsflarn och citronmeliss.