Orranäs chèvrerulltårta med pinjenötsflarn

Orranäs chevrérulltårta med pinjenötsflarn
Foto: tv4

Orranäs chèvrerulltårta med pinjenötsflarn

Av: Orranäs gårdsmejeri

Från: Sveriges skönaste gårdar

14 ingredienser

Orranäs chèvrerulltårta med pinjenötsflarn som serveras med chili- och pärondressing.

Ingredienser

portioner

Pinjenötsflarn

  • 75 g pinjenötter
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 0,5 msk honung, flytande
  • 50 g matfett
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk limefrukt, rivet

Chili- och pärondressing

  • 2 msk honung, flytande
  • 1 msk limefrukt, saft
  • 0,5 msk mild röd chilifrukt, finhackad
  • 1 msk päron, skalat och skuret i små bitar (typ Anjo)

Servering

  • 4 skivor Orranäs chèvrerulltårta
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Dela en tredjedel av pinjenötterna på längden och finhacka resten. Rosta sesamfrön i 200 grader några minuter.
  3. Blanda matfett, nötter, socker, honung och sesamfrön i en kastrull och värm försiktigt.
  4. Tillsätt mjölk och mjöl när fettet har smält. Låt sjuda 1-2 minuter. Tillsätt därefter rivet limeskal.
  5. Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar ca 1 tsk per kaka. Lämna ordentligt med mellanrum emellan så att inte flarnen flyter ihop under gräddningen.
  6. Grädda flarnen mitt i ugnen i 200 grader varm ugn i 5-6 min eller tills de fått färg. Låt svalna på plåten.

Chili- och pärondressing

  1. Blanda samma alla ingredienser, låt stå och dra i ungefär en timme så att chilismaken kommer fram.

Servering

  1. Placera getostskivorna på en tallrik, ringla lite av dressingen runt om och garnera med pinjenötsflarn och citronmeliss.