Orrechiette med räkor och saffran

POPULÄRT
koket.se
Orrechiette med räkor och saffran
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Orrechiette med räkor och saffran

19 ingredienser

25 m

En krämig skaldjurspasta precis som den ska vara med gräddig sås, vitt vin, räkor och saffran. En rätt som går snabbt att tillaga och imponerar med sina lyxiga smaker.

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 400 g orrechiettepasta

Sås

  • 1 gul lök, hackad
  • 0,5 fänkål, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • olivolja, till stekning
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 g saffran
  • 2 dl skaldjursbuljong
  • 3 dl grädde
  • salt
  • 0,5 citron, skalet
  • 2 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 1 dl dill, hackad
  • 400 g skalade räkor
  • ev majsstärkelse, till redning

Servering

  • 4 äggulor
  • parmesanost, riven
  • svartpeppar
  • krasse

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Fräs lök, fänkål och vitlök med olivolja i en stor kastrull. Gå i med vin och låt det koka in. Tillsätt saffran, buljong och grädde.
  3. Reducera såsen till en bra konsistens. Red ev. med maizena till krämigare konsistens. Smaka av med salt och citronskal.
  4. Tillsätt pastan, persilja, dill och räkorna precis innan servering.
  5. Toppa pastan genom att knäcka över äggula, strö över riven parmesan, svartpeppar och smörgåskrasse.