Ört- och rabarbersill på färskpotatis

koket.se
Ört- och rabarbersill på färskpotatis
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Ört- och rabarbersill på färskpotatis

6 ingredienser

20 m

"Ofta tycker jag att sillarna är lite för söta. Ett bra sätt är att låta sillen rinna av ordentligt från lagen och smaksätta med något piggt och syrligt. Där passar rabarber bra! Vänd upp bitarna med massa örter, rivet citronskal och sillen förvandlas till något helt annat." /Klas Lindberg

Se Klas Lindberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 färskpotatisar, kokt och kall (stora)
  • 2 bitar inlagd sill
  • 5 cm rabarber, fint fint tärnad
  • 3 kvistar dill (med stjälken)
  • 3 msk gräslök, fint skuren
  • 0,5 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Delade potatisen och sillen i 1 cm tjocka skivor.
  2. Dela även rabarbern i bitar.
  3. Vänd upp sillbitarna med rabarbern, dill, gräslök och rivet citronskal.
  4. Servera potatisen till.