Örtdressad lammfilé med aiolislungad potatis

lammfile med aiolislungad potatis
Foto: TV4

Örtdressad lammfilé med aiolislungad potatis

Av: Tim - Hjo

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

3.5 h

Supersaftig lammfilé serveras med spännande smaker från grillad lime och aiolislungad potatis!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 500 g lammfilé

Marinad

  • 2 dl olivolja
  • 10 g vitlök
  • 1 limefrukt, pressad
  • soja
  • rödvinsvinäger
  • 1 rödlök
  • honung
  • salt
  • peppar
  • rosmarin

Aiolislungad potatis

  • 500 g delikatesspotatis
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • bladspenat, hackad

Gör så här

Lammfilé

  1. Blanda ihop marinaden. Vakuumförpacka lammfiléerna med marinaden.
  2. Placera sedan i varmbad på 57 grader i ca 3 timmar.
  3. Ta sedan och grilla i panna med resterande marinad i ca 1 min på vardera sida.
  4. Grilla även här fyra halva lime.

Potatis

  1. Dela potatisen och ugnsstek dessa i 160 grader i 30 min ta sedan ut och låt svalna. Potatisen skall vara ljummen vid slungning.
  2. Lägg i majonnäs, vitlök, salt, peppar och hackad bladspenat i en bunke och rör om till en smet.
  3. Tillsätt den ljumna potatisen och rör om.
  4. Servera gärna med en fräsch sallad och toppa med lite extra hackad bladspenat och finhackad rödlök.