Örtig potatissallad med grönsaker och halloumi

Örtig potatissallad med grönsaker och halloumi
Frida Lund porträtt
Frida Lund porträtt

Örtig potatissallad med grönsaker och halloumi

16 ingredienser

45 m

Stekt halloumi med en fräsch potatissallad och ugnsrosade grönsaker är en perfekt rätt till så väl vardag som fest!

Ingredienser

portioner
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 silverlök, liten
  • 1 knippe grön sparris
  • smör (till stekning)

Örtolja

  • 1 kruka dill
  • 1 kruka persilja
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Ugnsrostade grönsaker

  • 1 gul zucchini
  • 1 grön zucchini
  • 1 röd paprika
  • olivolja

Servering

  • 0,5 citron
  • 2 msk kapris
  • 1 halloumiost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
  2. Koka färskpotatis och låt svalna. Mandolina silverlök tunt och skär sparrisen i cm tjocka bitar.
  3. Stek sparrisen i smör någon minut.

Örtolja

  1. Mortla örterna med lite av oljan tills de krossats. Blanda i resterande olja och smaka av med salt och peppar.

Ugnsrostade grönsaker

  1. Lägg grönsakerna på en plåt och dressa med olivolja. Tillaga i ugn ca 35 minuter, eller tills de mjuknat.

Servering

  1. Vänd runt potatisen i örtoljan och toppa med citron och kapris.
  2. Stek hallonmin på hög värme ca 2 minuter på varje sida och servera till.
  3. Servera potatissalladen med grönsaker och halloumi.