Skala potatisen och skiva tunt. Lägg potatisskivorna i en ugnsfast form. Skala och pressa eller riv vitlöken ner i en skål. Häll på salt, grädde och vatten och rör om. Häll blandningen över potatisen och grädda i ugnen i 40 minuter.
Rödvinssky
Lägg råsocker i en tjockbottnad kastrull och slå på värmen. Direkt när sockret smält slår du på vinet. Var försiktig, det är superhett.
Tillsätt kalvfond och salt och låt det koka i 1,5 minut.
Blanda vatten och maizena i en liten skål.
Ta av skyn från värmen och tillsätt maizena under vispning. Koka upp skyn igen och låt puttra i 2 minuter.
Enkla färsbiffar med örter
Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och låt smeten stå 5 minuter.
Forma till 5-8 biffar beroende på vilken storlek du vill ha. Lättast går det med blöta händer.
Stek biffarna på hög värme i rikligt med smör, antingen till de får fin färg, så kan de gå klart med potatisen i ugnen sen eller så steker du dem helt klara i pannan.