Ostbollar från medelhavet

POPULÄRT
Ostbollar från Medelhavet
Foto: TV4

Ostbollar från medelhavet

Av: Stella - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

90 m

Om du gillar ost kommer du älska dessa ostbollar fyllda med fetaost, gouda och cheddar - mums!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Tomatmarmelad:

  • 500 g plommontomat
  • 350 g strösocker
  • 1 citron
  • 40 g vitvinsvinäger
  • 0,5 chilifrukt, finhackad (alt. 1 tsk chiliflakes)

Ostbollar:

  • 100 g fetaost, smulad
  • 130 g goudaost, riven
  • 100 g cheddarost, riven
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 40 g vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1-2 msk mjölk
  • 1 krm peppar
  • ströbröd, till panering
  • solrosolja, till fritering

Gör så här

Tomatmarmelad

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka i ca. 45 min. Rör om ofta så att marmeladen inte bränns. För att vara säker på att marmeladen är färdig, ta en klick och dra fingret igenom. Om “fåran” inte rinner ihop så är den klar.

Ostbollar

  1. Blanda alla ingredienser i en skål, täck över med plastfolie och låt vila i kylskåp i ca. 45 min. Gör sedan bollar av smeten, ca. 15 st. Panera bollarna i ströbröd och fritera sedan i het olja tills de får en gyllenbrun färg, ca. 1–2 minuter. Låt ostbollarna rinna av på hushållspapper ett tag. Servera sedan på salladsbädd med tomatmarmeladen.