Ostgratinerat rotmos med bacon

Felix ostgratinerat rotmos med bacon
Foto: Angelica Söderberg

Ostgratinerat rotmos med bacon

5 ingredienser

25 m

Vem har sagt att rotmos inte kan vara lyxigt? Lägg upp i fina små ugnsformar, gratinera med en smakrik ost och servera med bacon. Funkar lika bra som förrätt som tillbehör till kyckling eller kött!

Felix Rotmos
Felix - rotmos - produktbild

Felix Rotmos

Rotmos på klassiskt svenskt vis! Gjord på svenska rotfrukter, buljong och kryddor. Felix rotmos är dessutom glutenfri!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp bacon
  • 1 förp Felix Rotmos
  • 1 dl ost, smakrik , riven
  • svartpeppar, nymalen
  • paprikapulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Sprid ut bacon på en plåt med bakplåtspapper. Stek baconet i ugnen i ca 10 minuter, eller tills det blivit knaperstekt.
  3. Fördela rotmoset i fyra små ugnssäkra formar. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i 10-15 minuter eller till dem fått fin färg.
  4. Toppa rotmoset med nymalen svartpeppar och paprikapulver och stoppa ner några skivor bacon. Servera som förrätt eller till en fin köttbit!
TIPS!
Fler tips från Felix!
Snabb pasta och tomatsås med burrata

Fler tips från Felix!

10 snabba vardagsrätter - Gott, enkelt och klimatsmart!

Läs mer