Ostpaj med kantareller, Louise Johanssons recept

Ostpaj med kantareller, Louise Johanssons recept
Foto: TV4
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Ostpaj med kantareller, Louise Johanssons recept

12 ingredienser

40 m

Ostpaj med kantareller är ett perfekt tillbehör till kräftskivan.

Ingredienser

portioner4 - 6

Pajdeg

  • 75 g smör, rumstempererat
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 krm salt

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 150 g ost, riven och vällagrad (t.ex. Präst, Svecia)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 schalottenlökar
  • 500 g kantareller
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Sätt igen på 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till pajdegen till en smulig och torr deg. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24-26 centimeter. Grädda i 10 minuter tills pajdegen är gyllene och torr.
  3. Vispa grädden lös och fluffig till fyllningen.
  4. Vänd i äggulor, ost, salt och cayennepeppar. Häll ostsmeten i pajskalet och grädda i cirka 20 minuter tills den har en gyllene färg.
  5. Finhacka schalottenlök.
  6. Stek kantarellerna först i olja i 3-4 minuter tills vätskan dunstat. Tillsätt smör och lök och stek ytterligare 2-3 minuter. Smaksätt med salt.
  7. Toppa pajen med kantarellerna och servera till gratinerade havskräftor.