Ostron med fryst gazapcho

Ostron med fryst gazapcho
Foto: TV4
Sofia Henriksson
Sofia Henriksson

Ostron med fryst gazapcho

17 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 16 ostron

Grön gazpacho

  • 1 äpple (grönt, gärna Granny Smith)
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 selleristjälkar
  • 1 avokado
  • 1 gurka
  • 3 salladslökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 grön paprika
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 4 dl vatten, kallt
  • 0,5 dl mynta
  • 1 dl basilika
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Grovhacka alla grönsaker. Skala och rensa gurkan, löken och paprikan.
  2. Lägg lite gurka åt sidan och hyvla fina strimlor att dekorera med.
  3. Häll alla ingredienser i en mixer och mixa i minst en minut. Smaka av med salt och peppar.
  4. Låt soppan stå i frysen i 30 minuter och ta sedan ut och riv med en gaffel till en massa att toppa ostronen med.