Ostronfat

Ostronfat
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Ostronfat

13 ingredienser

30 m

Ostron med tre olika sorter topping - en klassisk med vinäger och tabasco, en annan med picklad jalapeño och en med kimchi och koriander.

Ingredienser

portioner10 - 12

Mignonette

  • 5 msk rödvinsvinäger
  • 5 msk blodapelsinjuice, färskpressad
  • 2 droppar tabasco
  • 1 schalottenlök, finhackad

Jalapeno

  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl ättika 24 %
  • 0,5 dl strösocker
  • 1-2 jalapeños, tunt skivad
  • 4 msk gurka, fint tärnad

Kimchi

  • 1 dl kimchi, hackad
  • 0,5 dl kimchispad
  • 0,5 kruka färsk koriander

Servering

  • 10-12 ostron

Gör så här

Mignonette

  1. Blanda samman alla ingredienser och ställ kallt.
  2. Skeda blandningen över varje ostron vid servering.

Jalapeno

  1. Koka upp vatten, ättika samt socker och låt svalna.
  2. Lägg ner lök, jalapeño och gurka i lagen.
  3. Öppna ostronen och sila ner saften i gurklagen och blanda runt.
  4. Lägg upp ostronen och skeda över lagen, servera direkt!

Kimchi

  1. Blanda samman alla ingredienser utom koriander.
  2. Lägg upp blandningen på varje ostron och toppa med ett korianderblad.