300 g blandad svamp (kantarell, skogschampinjoner och vit chinasvamp)
ca 100 g vitkål
2 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
50 g smör
3 dl vispgrädde
1 dl kycklingbuljong
Gör så här
Stek potatis
Skala potatisen och dela i lagom lika stora bitar i en kastrull med vatten och koka i ca 4 minuter.
Stek därefter potatisen i pannan med smör, salt och peppar.
Basilikasås
Mixa ihop alla ingredienser i en mixer.
Oxfilé
Bryn köttet i varm stekpanna med olivolja i ca 3 minuter så det får färg runt om. Tillsätt sedan ca 150 g smör, krossad vitlöksklyfta, timjan, rosmarin, salt och svartpeppar i stekpannan och ca 1 minuter till.
Lägg upp köttet i en ugnsform och tillaga klart i mitten i ugnen på 170 grader ca 6 minuter för medium well. Använd en stektermometer för bäst resultat. Ta ut köttet och låt det vila.
Krämig svamp
Hacka vitlök, schalottenlök, svamp och vitkål.
Fräs schalottenlök och vitlök i pannan med 50 g smör, lägg ner svamp och vitkål, rör om.
Späd med kycklingbuljong, grädde, salt och peppar och parmesanost, rör om. Låt såsen koka ca 4 minuter tills krämigt. Lägg upp alla delar snyggt på en tallrik, ringla över basilikasåsen och servera.