Hacka chili, riv vitlök och ingefära och blanda ihop marinaderna till köttet och fisken.
Lägg ner köttet och fisken i varsin marinad för att marineras. Förbered grillen för direkt grillning, hög temperatur.
Förbered såserna. Använd en mixer för att blanda ihop alla ingredienser för såsen till oxfilén, späd med vatten till önskad konsistens.
Blanda ihop ingredienserna till såsen för tonfisken.
Grilla oxfilén och tonfisken, hela, på hög temperatur, ca 30 sekunder på varje sida runt om, kärnan skall vara rå och det skall finnas en tunn yta av grillat utanpå.
Ta av kött och fisk. Skiva upp i tunna skivor, tänk tunt som sashimi.
Lägg skivorna försiktigt tillbaka i sin marinad och låt ligga några minuter.
Under tiden kan du ställa edamérbönorna i en form för indirekt grillning, stäng locket.
Lägg upp kött och fiskskivorna på en tallrik, häll upp såserna i dippskålar.
Häll lite av marinaderna över köttet och fisken, lägg upp bönorna och strössla sesamfrön över tonfisken.