Pannacotta med äpple och rostat havresmul

Från Sverige Pannacotta med äpple och rostat havresmul
Foto: Köket.se

Pannacotta med äpple och rostat havresmul

14 ingredienser

30 min + tid i kyl

Finns det någon godare efterätt än pannacotta? Här är ett recept på gräddfilspannacotta som smakar äppelpaj! Den lena vaniljkrämen toppas med äppelkompott och rostat havresmul - och det blir magiskt gott!

Titta efter märket!
Från Sverige test

Titta efter märket!

Från Sverige-märket gör det enkelt att välja svenskt!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 2,5 dl vispgrädde (Från Sverige)
  • 1 dl strösocker (Från Sverige)
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2,5 dl gräddfil (Från Sverige)

Topping

  • 2 äpplen (Från Sverige)
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 msk strösocker (Från Sverige)
  • 25 g smör (Från Sverige)

Havresmul

  • 25 g smör (Från Sverige)
  • 0,5 dl havregryn (Från Sverige)
  • 2 msk vetemjöl (Från Sverige)
  • 2 msk strösocker (Från Sverige)

Gör så här

Pannacotta

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Koka upp grädde, socker och vaniljpulver i en kastrull. Dra av från värmen.
  3. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden. Tillsätt sedan gräddfil, rör om ordentligt och häll upp i serveringsglas.
  4. Låt pannacottan stelna i kylen i 2-3 timmar.

Havresmul

  1. Lägg ner alla ingredienser till havresmulet i en stekpanna eller liten kastrull. Blanda om ordentligt med en stekspade och låt allt rostas till ett gyllene smul.

Äppelkompott

  1. Tärna äpplena i små fina tärningar och lägg ner i en kastrull. Tillsätt smör, kryddor och socker och stek tills äpplena är mjuka. Låt svalna.
  2. Toppa pannacottan med äppelkompotten och det rostade havresmulet.
TIPS!
Fler tips och recept Från Sverige!
Från Sverige Pizza med chorizo, salvia och paprika

Fler tips och recept Från Sverige!

Läs mer om Från Sverige-märkningen och inspireras av goda recept på svenska råvaror.

Läs mer