Pannacotta med mjölk- och vit choklad

Pannacotta med mjölk- och vit choklad
Foto: Frida Wismar
Linus Larsson
Linus Larsson

Pannacotta med mjölk- och vit choklad

11 ingredienser

6-8 h

Det här är pannacottan med det lilla extra. Den lena smaken av ljus och vit choklad skapar en perfekt balans med de syrliga färska bären. /Linus

Tips! Toppa med färska bär och lite passionsfrukt för att få en extra fräsch dessert.

Ingredienser

portioner8 - 10

Mjölkchokladpannacotta

  • 1,5 gelatinblad
  • 250 g mjölkchoklad
  • 5 dl vispgrädde

Vit chokladpannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 150 g vit bakchoklad
  • 3 dl vispgrädde

Havrecrunch

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1,25 dl havregryn
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

Mjölkchokladpannacotta

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Hacka chokladen och lägg i en skål.
  3. Värm grädden i en kastrull och häll över chokladen. Rör till en len smet och tillsätt därefter gelatinbladen.
  4. Häll pannacottan i exempelvis lutande vinglas och låt dem stå i kylskåpet i 3–4 timmar. Jag brukar bulla upp en kökshandduk att luta glasen mot.

Vit chokladpannacotta

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Hacka chokladen och lägg i en skål.
  3. Värm grädden i en kastrull och häll över chokladen. Rör till en len smet och tillsätt därefter gelatinbladen.
  4. Luta vinglasen med mjölkchokladpannacotta åt andra hållet och häll i den vita chokladpannacottan. Låt stå i kylskåp i 3–4 timmar.

Havrecrunch

  1. Rör ihop smör och socker. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en smulig massa.
  2. Fördela massan jämnt på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 10 minuter, 225 grader. Håll uppsikt mot slutet så att det inte bränns. Låt svalna och smula sedan över pannacottan.