Stefan Ekengren bjuder på en helt fantastisk vardagsmiddag bestående av pannbiffar, gräddig kantarellsås och gaffelmosad potatis. Det här receptet bara måste du prova!
Fräs kantarellerna i lite olja ordentligt tills all vätska är borta. Lägg i lök, vitlök och smör när kantarellerna är torra. Låt bryna en stund i det goda smöret, häll i mjöl och vänd runt ordentligt.
Häll i grädde och kalvfond. Koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar. Vänd ner dillen precis före servering.
Pannbiffar
Ställ blandbunkarna du ska använda i frysen en stund innan matlagningen (är redskapen kalla går färsen ihop bättre).
Ströbrödet hälls i en av bunkarna med vatten och mjölk för att svälla. Blanda färsen i den andra frysta bunken med salt och is tills färsen går ihop fint och smidigt. Häll i lök, ägg, ströbrödsblandning och peppar, blanda en stund till.
Gör ett stekprov för att (om nödvändigt) justera med salt, peppar eller mer vätska. Forma fina pannbiffar, stek dem i smör och olja tills de är precis genomstekta, ca 5 minuter på varje sida.
Potatis
Koka potatisen i det saltat vatten, slå av vattnet och låt ånga av någon minut, gaffelmosa direkt i kastrullen med smör och gräslök, smaka av med salt.