Pannbiff med morotskräm & inlagda rödbetor

koket.se
pannbiff med morotskräm och betor
Foto: Tv4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Pannbiff med morotskräm & inlagda rödbetor

19 ingredienser

40 m

Kalops på nytt vis. Tom trollar som vanligt fram smaker som ingen annan, denna gång i form med inspiration från den klassiska rätten kalops. En perfekt vardagsrätt!

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner

Pannbiff med kryddpeppar

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 tsk malen kryddpeppar
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning

Morotskräm

  • 600 g morot [700 g oskalade]
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 2 msk vitvinsvinäger

Lagerbladsinlagda rödbetor

  • 600 g rödbeta, kokta och skalade
  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 lagerblad

Garnering

  • persilja

Gör så här

Morotskräm

  1. Dela morötterna och rosta mjuka på 225 grader ca 30 minuter. Tillsätt grädden när det är 10 minuter kvar så den får rosta med. Mixa slät i blender med smör och vinäger. Smaka av med salt.

Pannbiffar

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt. Forma biffar och stek gyllenbruna i smöret.

Lagerbladsinlagda rödbetor

  1. Koka upp ättika, socker, vatten och lagerblad. Klyfta betorna och lägg ner i lagen. Kyl gärna över natten.
  2. Garnera med persilja!