Saftiga biffar på fläskfärs serveras med en amerikainspirerad makaronilåda med två sorters ost. Lyxig gott! En krispig sallad i citrondressing att servera vid sidan om ger fräschör till rätten.
Ställ bunke och redskap till färsen i frysen en bra stund före tillagning.
Blanda mjölk och ströbröd i annan bunke för att svälla.
Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en stekpanna, låt svalna.
Blanda färsen med salt och is tills färsen går ihop ordentligt. Tillsätt lök, ägg och ströbrödsblandning. Krydda med peppar och fortsätt blanda tills färsen går ihop ordentligt igen.
Gör ett stekprov för att eventuellt justera med salt, peppar eller mer vätska.
Forma fina pannbiffar av smeten. Stek dem i smör i en panna tills de är precis genomstekta. Lägg över i en ugnsform och varmhåll fram till servering.
Mac and cheese
Sätt ugnen på 220 grader.
Koka makaronerna enligt anvisning på paketet.
Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet, tillsätt mjölken lite i taget och vispa hela tiden till kokning. Ta från värmen och vispa ner den lagrade osten, smaka av med salt.
Vänd ner makaroner, majs, sambal oelek och riven vitlök. Smaka av med salt igen. '
Häll upp i en låg vid form (man vill ha mycket gratängyta) och toppa med riven parmesan. Gratinera i ugnen ca 10 minuter.
Isbergssallad med citrondressing
Strimla isbergssalladen grovt. Vänd runt isbergssallad med rapsolja, citronjuice och citronskal. Smaka av med salt.