Blanda alla ingredienser (utom bladen och örterna) till en smidig deg.
Plasta in degen och låt den vila i minst 30 minuter.
Kavla ut degen med hjälp av en pastamaskin eller kavel, tillsätt mjöl under tiden. Kavla tills degen är ca 2 mm tjock.
Toppa hälften av pastaplattan med örter och blad, vik över den andra delen och kavla igen tills du har en 2 mm tjock deg.
Strössla på ordentligt med mjöl och vik degen, strössla på mjöl igen och vik en andra gång. Skär degen i ca 4 cm breda pappardelleband. Koka strax innan servering i ca 1 minut.
Ogräspesto
Mixa eller mortla kirskål och löktrav med vitlök och rapsolja till en slät olja.
Tillsätt fröna och mixa lätt, behåll gärna lite bitar för konsistens.
Avsluta med riven ost och granskottolja, smaka upp med salt och peppar.
Servering
Blanda den kokta pastan med pesto och en skvätt pastavatten, smaka upp.
Lägg en sked med färskost på varje tallrik och toppa med pastan.