Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelhög värme tills gyllene. Skaka pannan hela tiden så de får jämn färg. Låt svalna och hacka dem grovt.
Hacka de soltorkade tomaterna grovt. Lägg i en skål tillsammans med finhackad vitlök, riven parmesan, citronsaft, vatten, olivolja och hälften av rapsoljan.
Ha i de hackade pinjenötterna och blanda ihop. Mixa med stavmixer ihop allt till en slät och relativt fast pesto. Ha i resterande rapsolja och blanda runt tills peston har en fin konsistens. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Häll av pastan och blanda med peston. Tips är att blanda en portion i taget och lägga upp på tallrik allt eftersom, ca 3 msk pesto per portion är lagom.
Toppa varje portion med smulad fetaost, rucola, parmaskinka och rostade pinjenötter. Ringla även över lite olivolja och ha på lite flingsalt. Servera direkt!