Pappardini med kyckling och tomat

Pappardini med kyckling och tomat

13 ingredienser

30 min

Smakrik äggpasta med kyckling och ugnsbakade tomater. Passar utmärkt som vardagspasta men också vid finare tillfällen. Riv över extra Grana Padano för bästa smak.

Zeta Pappardini
zeta_pappardini

Zeta Pappardini

Pappardini är en långtidstorkad äggpasta med ägg från frigående höns. God i en sås med mindre bitar t.ex. en krämig ostsås.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Zeta Pappardini Casa Di Luca
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 förp körsbärstomater
  • 1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt
  • 2 tsk oregano
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 400 g kycklingfilé
  • paprikapulver
  • 1 dl Zeta Grana Padano 16 mån, riven
  • 1 burk Zeta Ugnsbakade tomatklyftor
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Fräs vitlöken hastigt i olivoljan utan att den tar färg.
  2. Tillsätt körsbärstomater, vitt vin och oregano, låt småkoka i 5 minuter, salta och peppra.
  3. Skär kycklingfilén i småbitar.
  4. Stek ganska hårt i olivolja, krydda med paprikapulver, salt och svartpeppar.
  5. Koka under tiden pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Låt pastan rinna av i ett durkslag, spara lite pastavatten.
  7. Lägg riven Grana Padano och tomatklyftorna i såsen och koka upp.
  8. Vänd ner den nykokta pastan, späd med lite pastavatten om såsen blir för tjock.
  9. Strö över strimlad basilika och servera med lite extra, riven Grana Padano.
TIPS!
Zeta tipsar!
Zeta Pasta Linguine med ärter och zucchini

Zeta tipsar!

Testa fler goda recept från Zeta här

Läs mer