2 burkar hela konserverade tomater, gärna san marzanotomater (à 400 g)
1 dl torrt vitt vin
75 g pecorinoost
chiliflakes
olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär griskinden i små tärningar. Stek tärningarna i en stekpanna tills de är knapriga. Lyft upp köttet och lägg åt sidan, låt fettet vara kvar i pannan.
Häll vinet i pannan och låt koka någon minut. Tillsätt tomaterna och låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med chilflakes, salt och peppar.
Koka pastan 2 minuter kortare än vad som står på förpackningen. Spara 1-2 dl av pastavattnet innan du häller av pastan.
Blanda den avhällda pastan i tomatsåsen. Tillsätt pastavattnet och lite olivolja. Rör om och låt koka ihop någon minut. Rör ner griskinden i såsen.
Lägg upp på tallrikar och toppa med nyriven pecorino och nymalen svartpeppar.