Lättlagad pastarätt där tomater rostas i ugnen för att sen blandas med nykokt pasta och en ostkräm gjord på pecorino, parmesan och ricotta. Vid servering toppas allt med mozzarella, mer pecorino och färsk basilika.
Koka pastan 1 minut kortare än vad som står på förpackningen. Sätt på pastavatten, salta rikligt
Skala och skiva vitlöken. Lägg vitlök och tomater tillsammans i en djup och vid ugnssäker form. Ringla över olivoljan. Tillaga i ugnen 15-20 minuter.
Riv parmesan och pecorino på den fina sidan av rivjärnet. Blanda parmesanost, ricottaost och nästan all pecorino (spara lite pecorino till topping). Rör ihop till en kräm, smaka av med lite salt och svartpeppar.
Ta ut tomaterna och mosa dem försiktigt, i sin form med en gaffel eller dylikt, det ska vara ganska stora bitar kvar.
Häll av pastan och vänd ner i formen med tomaterna. Klicka i ostkrämen och rör om.
Toppa med "dragen" mozzarella, riven pecorino och grovt plockad basilika.