En läcker pastagratäng med ost- och skinkfyllda pastastubbar i en basilikakryddad tomatsås. Perfekt middag redan ikväll och även i matlådan dagen därpå.
120 g skinka (t ex kokt skinka eller annat smörgåspålägg)
250 g färska lasagneplattor
1 mozzarellaost
Gör så här
Börja med tomatsåsen. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla basilikan.
Fräs lök och vitlök mjuk i olivolja i en kastrull eller stor stekpanna. Tillsätt basilika och tomatpuré, fräs i någon minut.
Rör i tomater och vatten. Krydda med salt och peppar. Låt småkoka under lock ca 30 minuter, rör då och då.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och riv vitlöken fint. Strimla basilikan. Blanda vitlöken med crème fraiche, parmesan och basilika.
Hyvla zucchini i tunna skivor på längden, använd gärna en osthyvel. Lägg en lasagneplatta på en skärbräda. Bred på ett lager crème fraiche, lämna kanterna fria från kräm. Toppa med zucchini och skinka. Rulla ihop.
Upprepa med resterande lasagneplattor. Skär varje rulle i fyra "stubbar".
Bottna en ugnsform med tomatsåsen. Ställ stubbarna med ena snittytan ner i tomatsåsen.