Koka pastan al dente. Häll av pastan och spara 1 kopp av kokvattnet.
Häll ner gröna ärtor i stekpannan med olja. Stek ärterna och mosa dem sedan med hjälp av en potatisstomp. Ta upp ärterna ur pannan och lägg åt sidan.
Skiva vitlöken tunt och dela broccolin i mindre buketter, skiva stammen. Hacka gräslök och grovhacka valnötterna. Riv parmesanen.
Sätt en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olja. Stek vitlök och broccoli sakta i 3 minuter. Tillsätt de mosade ärterna och en klick smör. Salta och peppra.
Tillsätt sedan spagettin i stekpannan tillsammans med pastavattnet, låt det koka ihop i 2-3 minuter. Ta stekpannan från värmen, tillsätt hälften av parmesanen och blanda runt.
Servera med gräslök, parmesan och nötterna på, citron på sidan.