Dela auberginen i mindre bitar. Salta ordentligt och låt stå och rimma ca 20 min.
Torka bort överflödig vätska och blanda med olivolja och rosta i ugnen på 250 grader i ca 20 minuter tills de fått fin färg.
Tomatsås
Fräs lök, vitlök och chili i olivoljan. Tillsätt, lagerblad, timjan, vin, buljong, krossade tomater och dijonsenap. Låt koka ihop ca 15-20 min. Blanda i basilikan och smaka av med salt och svartpeppar innan servering.
Pasta
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Blanda ihop såsen med pastan.
Krispig salvia
Plocka bladen på salvian. Bryn smöret. När smöret är brynt, gå i med matolja och lägg i salvian, låt blir krispiga. Låt rinna av på hushållspapper och smaka av med salt.
Släng inte det brynta smöret, toppa istället pasta med det för en ännu godare rätt.