200 g svamp (gärna Karl-Johan, torkad svamp går också bra)
1 klyfta vitlök
olivolja (av bra kvalitet)
50 g smör
2 dl vitt vin
400 g pasta (torkad eller färsk)
salt
svartpeppar
1 dl persilja, hackad
1 dl parmesanost, riven (gärna lagrad)
Gör så här
Putsa och rengör svampen.
Stek sedan svampen i en stor stekpanna utan fett i ca 5 minuter, rör om i bland. Stäng av värmen, lyft upp svampen och lägg den åt sidan.
Skiva vitlöken tunt. Hetta upp en stor stekpanna, tillsätt en skvätt olivolja och stek vitlöken tills den blir gyllenbrun. Lägg i svampen och stek ihop, rör om då och då.
Tillsätt en matsked smör och stek ett par minuter. Tillsätt det vita vinet och låt reducera till hälften. Stäng av värmen.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka pastan enligt anvisning på paketet, spara ca 1 dl av vattnet.
Blanda pastan med svampsåsen i stekpannan med pastavattnet och smöret. Vänd runt och smaka av med salt, peppar och lite olivolja. Blanda i persilja och parmesan.