Pasta med rökt lax och citron

Zeta Pasta med rökt lax och citron
Foto: Zeta

Pasta med rökt lax och citron

8 ingredienser

20 min

En härlig pasta med rökt lax, spenat och uppfriskade citron. Enkelt och gott - perfekt till vardagsmiddag.

Zeta Pappardelle
Zeta Pappardelle Casa Di Luca

Zeta Pappardelle

Pappardelle bakas alltid med ägg - god som om den vore hemmagjord.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 200 g fryst spenat
  • 1 förp Zeta Pappardelle
  • 200 g kallrökt lax
  • 0,5 dl gräslök, finhackad
  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 citron, zest och saft
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Tina spenaten och krama ur all vätska.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Strimla lax och gräslök.
  4. Häll av pastan men spara 1,5 dl pastavatten.
  5. Häll tillbaka pappardellen i kastrullen och blanda pastan med pastavattnet och 0,5 dl olivolja.
  6. Vänd ner lax, gräslök och bladspenat.
  7. Riv i citronskal fint och pressa 0,5 citron över pastan.
  8. Smaka av med salt och peppar.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Maccaronetti med tomat- och paprikasås

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer