Pasta med spenat, mascarpone och rökt lax

Pasta med spenat, mascarpone och rökt lax
Foto: Zeta

Pasta med spenat, mascarpone och rökt lax

8 ingredienser

20 m

En härligt krämig pasta med kallrökt lax, spenat och vitt vin. Lättlagad och lyxigt gott!

Zeta Mascarpone
Zeta mascarpone

Zeta Mascarpone

Zeta Mascarpone är en klassisk italiensk färskost. Smaken är mild, härligt gräddig med en lätt syrlighet.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 dl vitt vin
  • 250 g Zeta mascarpone
  • 65 g spenat
  • 200 g rökt lax

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olivoljan utan att den tar färg.
  2. Tillsätt vinet, koka upp och vispa i mascarponen.
  3. Vänd ner spenaten i såsen så att den ”smälter”.
  4. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av genom ett durkslag, spara lite pastavatten.
  5. Blanda pastan med såsen och laxen, späd med lite pastavatten.
  6. Servera med lite extra Zeta Olivolja att ringla över.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Maccaronetti med tomat- och paprikasås

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer