Italienska smaker i form av en enkel tomatsås med pasta. Servera med burrata som är en gräddfylld mozzarella för extra lyx. Tips! Välj hela tomater på burk av god kvalité.
4 burkar hela konserverade tomater, gärna san marzano
1 klyfta vitlök
1 kruka basilika
400 g pasta (t ex tortiglioni)
2 burrata, rumstempererad
olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här
Skala och stek den hela vitlöksklyftan i generöst med olivolja i en kastrull till gyllenbrun färg.
Tillsätt tomaterna, lite salt och några basilikablad. Rör om och låt koka på medelvärme under omrörning i minst 30 minuter. När du rör om, försök ha
sönder tomaterna så tomatsåsen blir krämig. När såsen är färdig ska den vara krämig och söt i smaken.
Koka upp en stor kastrull med ca 4 liter vatten och ca 40 g salt. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Häll av pastan, blanda med tomatsåsen, en skvätt olivolja, svartpeppar och lite salt. Blanda ordentligt tills pastan är täckt med ett tunt lager av tomatsås.
Servera med en halv eller en hel burrata, toppa med färsk basilika, svartpeppar och olivolja.