Pasta med tryffel och kronärtskocka

Pasta med tryffel och kronärtskocka
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Pasta med tryffel och kronärtskocka

8 ingredienser

VIt tryffel är en riktig delikatess som är sällsynt och därmed hett eftertraktad. Den går att ersätta med färsk svart tryffel eller tryffelolja. I programmet använder kocken Marisa färsk kronärtskocka, den kan ersättas med inlagd eller konserverad kronärtskocka.

Ingredienser

portioner
  • 270 g durumvetemjöl
  • 3 ägg
  • kronärtskocka
  • citron
  • olivolja
  • salt
  • parmesanost
  • tryffel, gärna vit

Gör så här

  1. Häll mjöl på bordet. Gör en grop i mitten.
  2. Lägg ägg i gropen. Blanda ihop ägg och mjöl.
  3. Knåda degen i ca 10 minuter till den blir slät och elastisk. Låt degen vila i kylen i minst en halvtimme.
  4. Kavla ut pastadegen till en cirkel. Degen ska kavlas väldigt tunn, som att det går att läsa en tidning igenom den.
  5. Vik pastadegen till fem centimeter breda vikningar.
  6. Skär den platta rullen i 4 mm breda bitar. Ta den skurna pastan och bolla den i händerna så att pastan blir särad och det kommer in luft.
  7. Låt pastan ligga i sina knyten. Börja med såsen.
  8. Ansa och hacka upp kronärtskocksbotten. Pressa citronsaft över bitarna så att de inte mörknar.
  9. Fräs kronärtskockan i olivolja. Salta.
  10. Koka upp saltat pastavatten. Snåla inte med saltet.
  11. Lägg i pastan, låt koka tills den flutit upp, ca 2 minuter.
  12. Häll av pastavattnet. Lägg pastan i pannan med kronärtskocka och olivolja.
  13. Hyvla över parmesan samt tryffel.