Pasta med ugnsbakade tomater och burrata

Zeta Pasta med ugnsbakade tomater och burrata
Foto: Zeta

Pasta med ugnsbakade tomater och burrata

12 ingredienser

20 min + 3 h

Pasta med semitorkade tomater, färsk basilika och krämig burrata - kan det bli godare? Förbered tomaterna dagen innan så har du en snabb, enkel och smakrik vardagmiddag

Zeta Rigatini Quadri
Zeta Rigatini Quadri produkt

Zeta Rigatini Quadri

Tillverkad av 100 % italienskt durumvete enligt gammal tradition med bronsvalsar.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Ugnsbakade tomater

  • 400 g tomat
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • färsk timjan (eller torkad timjan)
  • flingsalt
  • 0,5 vitlök

Pasta

  • 400 g Zeta Rigatini Quadri
  • 2 msk Zeta Balsamvinäger
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 2 Zeta Burrata
  • 1 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Ugnsbakade tomater

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skölj tomaterna, halvera dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över timjan och salt.
  3. Halvera en vitlök och strö ut klyftorna på plåten så de ger ifrån sig god smak till alla tomaterna i ugnen.
  4. Semitorka tomatplåten i 3–6 timmar i mitten av ugnen. Vill man ha mycket juice kvar i tomaterna tar man lite kortare tid och ska de vara torra väljer man längre tid i ugnen.
  5. Sänk värmen till 100 grader efter 30 minuter.
  6. Öppna ugnsluckan några gånger under tiden och släpp ut ångan så att det blir mindre fuktigt i ugnen.

Pasta

  1. Koka rigatinin enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan.
  2. Blanda de ugnsbakade tomaterna med den nykokta pastan, balsamvinäger och basilikablad.
  3. Servera rätten toppad med burrata. Ringla över olivolja och smaka av med salt och peppar. Klart!
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Spaghetti alla Gricia

Fler tips från Zeta!

Här hittar du fler tips och goda recept från medelhavet.

Läs mer