Pasta med vit och grön sparris

Pasta med vit och grön sparris

10 ingredienser

20 min

En ljuvligt god och lyxig pasta med både grön och vit sparris toppad med citronolja och persilja.

Zeta Olivolja Citron
Zeta olivolja citron

Zeta Olivolja Citron

Den fina smaken av citron är ett perfekt komplementet till olivoljans fylliga arom.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g Zeta Fettuccine Casa Di Luca
  • 250 g vit sparris
  • 250 g grön sparris
  • 1 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 3 msk färsk bladpersilja
  • 1 dl Zeta Grana Padano 16 mån, riven
  • 3 msk Zeta Olivolja Citron
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens instruktioner.
  2. Skala den vita och gröna sparrisen. Skär sparrisarna i tunna strimlor på längden med hjälp av en vass potatisskalare.
  3. Koka de vita tunna sparrisstrimlorna i vatten och smör ett par minuter, de gröna bara en minut.
  4. Vänd ner all sparris, persilja och ost i den nykokta pastan.
  5. Smaksätt med citronolivolja, salt och peppar.
TIPS!
Därför är medelhavsmat bra för kroppen!
Lax i ugn med feta och oliver

Därför är medelhavsmat bra för kroppen!

Vad är medelhavsmat egentligen - och varför är den så bra för kroppen?

Läs mer

Bli ett pastaproffs!
Zeta Pasta Strozzapreti alla Norma

Bli ett pastaproffs!

12 populära pastasorter

Läs mer