Pasta pancetta med citron, chili och comte

POPULÄRT
koket.se
Pasta pancetta med citron, chili och comte
Foto: TV4
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018

Pasta pancetta med citron, chili och comte

11 ingredienser

30 min

Superenkel pasta med massor av smak. Linguinepasta med pancetta, citron, chiliflakes, vitlök och hyvlad comteost. 

Comte är en fransk opastöriserad hårdost gjord på komjölk som påminner om den schweiziska osten Gruyère i smaken.

logo
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018

Se Thomas Sjögren laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 300 g linguine
  • 300 g pancetta
  • 1 citron
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 50 g comteost
  • 1 kruka färsk kruspersilja
  • 2 dl krutonger
  • chiliflakes
  • salt

Gör så här

  1. Tärna pancettan fint.
  2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök fint. Finhacka persiljan.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Lägg pancettan i en kall panna, sätt på värmen och tillsätt efter 1 minut olivoljan. Fräs tills det har fått lite färg.
  5. Tillsätt schalottenlök och vitlök och fräs tills löken är mjuk.
  6. Häll av pastan och blanda ner i pannan.
  7. Riv i citronzest och pressa över citronsaft. Krydda med chiliflakes och toppa med kruspersiljan.
  8. Smaka av pastan med salt. Servera med krossade krutonger och hyvlad comte.

Glöm inte att matsortera skal och rester från lök och citron för en mer hållbar matlagning och njut av din goda pasta! /Köket redaktionen