Pasta Provencal med nötfärs

Zeta Pasta Provencal med nötfärs
Foto: Zeta

Pasta Provencal med nötfärs

7 ingredienser

20 min

Enkel och smakrik Pasta Tortiglioni Provencal med nötfärs och tomataås. En lättlagad och god vardagsrätt att byta ut den vanliga bolognesen med.

Zeta Tortiglioni Casa Di Luca
Zeta Tortiglioni Casa Di Luca

Zeta Tortiglioni Casa Di Luca

Enkel att koka perfekt "al dente" och behåller det rätta tuggmotståndet genom hela måltiden utan att bli klibbig.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g Zeta Tortiglioni Casa Di Luca
  • 5 msk Zeta Olivolja Provencal
  • 500 g nötfärs
  • 1 förp krossade tomater
  • salt
  • svartpeppar
  • Zeta Parmigiano Reggiano (eller Grana Padano)

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen men häll av vattnet 1-2 minuter tidigare än angiven koktid.
  2. Hetta under tiden upp en stekpanna med Olivolja Provencal. Bryn köttfärsen ordentligt. Tillsätt tomaterna och ca 1 dl av pastavattnet. Koka ihop såsen under ett par minuter, salta och peppra.
  3. Ta undan ytterligare 1 dl pastavatten innan du låter pastan rinna av i ett durkslag. Blanda pastan med såsen och låt den koka klart under 1-2 minuter, späd med pastavatten om det blir för torrt.
  4. Servera med lite extra Olivolja Provencal och riven Parmigiano Reggiano eller Grana Padano.
TIPS!
Medelhavsmat och träning - 5 tips!
Zeta medelhavspyramiden

Medelhavsmat och träning - 5 tips!

Här är 5 enkla hälsotips på hur du kan optimera träningen tillsammans med medelhavsmaten!

Läs mer