Den perfekta pastamiddagen! Färsk salsicciakorv, både färska och konserverade tomater, chili och vitlök. Fantastiskt gott och lätt att laga till många.
1 burk hela konserverade tomater, gärna San Marzanotomat
0,5 krm chiliflakes
1 dl torrt vitt vin
ca 100 g pecorinoost
olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här
Dra skinnet av korvarna och smula ner färsen i mindre bitar.
Skala och skiva vitlöken tunt. Halvera körsbärstomaterna.
Plocka bladpersiljan och hacka den fint.
Hetta upp en panna med olivolja. Tillsätt färsen från korvarna och stek tills den fått lite färg. Tillsätt vitlöken och stek någon minut under omrörning.
Tillsätt körsbärstomaterna och vinet, låt koka ihop lite. När vinet har kokat ner till ca hälften, häll i de hela tomaterna. Koka upp, sänk värmen och låt småkoka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av pastan men spara ca 0,5 dl av pastavattnet.
Blanda pastan ordentligt med såsen och tillsätt det sparade pastavattnet.
Tillsätt chiliflakes, 1 msk olivolja och den hackade persiljan. Blanda ihop och smaka av om se om det behövs mer salt och peppar.